Χρήσιμα άρθρα για την επιχείρηση σας!

Είναι γνωστό σε όλους μας πως τα social media είναι ο δούρειος ίππος για την μεταφορά μηνυμάτων. Με αυτά ο πομπός και ο δέκτης βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία. Δεδομένης αυτής της κατάστασης καλό θα ήταν να μετατρέψετε τα social media σε όπλο στα χέρια σας ώστε να επωφεληθείτε επαγγελματικά.

Ο τρόπος βρίσκεται στην ποιότητα της σχέσης σας με αυτά καθώς μπορούν να προωθήσουν την δουλειά σας είτε να γίνουν η αιτία να την χάσετε. Τα social media είναι ένα παιχνίδι με κανόνες. Μάθετε να κάνετε εκείνους τους χειρισμούς που θα σας αναδείξουν νικητές του παιχνιδιού και θα βελτιώσουν την επαγγελματική σας εικόνα. Έτσι θα τα μετατρέψετε σε ισχυρό εργαλείο της δουλειάς σας.

Τι είναι αυτό όμως που μας προσφέρει η ενασχόλησή μας με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Πρώτα από όλα κατανοούμε τις  σύγχρονες μεθόδους των διαφημιστικών ενεργειών και την επαγγελματική χρήση αυτών. Επίσης,  δίνει την δυνατότητα να διαχειριζόμαστε την επαγγελματική μας εικόνα μέσα από την χρήση τους ενώ  προφυλάσσει το επαγγελματικό μας προφίλ από την αρνητική έκθεση του. Τα social media εκσυγχρονίζουν τον τρόπο προώθησης της εργασίας μας και του βιογραφικού μας. Η συνταγή για όλα τα παραπάνω θετικά είναι ο ορθός συνδυασμό πληθώρας μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ποιοι όμως είναι αυτοί που πρέπει οπωσδήποτε να ασχοληθούν με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Για αρχή θα λέγαμε τους νέους επιχειρηματίες που ψάχνουν τρόπους διαφήμισης της επιχείρησής τους. Επιπρόσθετα, όσοι δεν έχουν ιδιαίτερη εξοικείωση με την τεχνολογία και επιθυμούν να γίνουν πιο σύγχρονοι. Σε μία εποχή που συνεχώς εξελίσσεται και αλλάζει το να παραμένεις στάσιμος είναι σαν να κάνεις βήματα προς τα πίσω. Κι επειδή το να βρίσκεσαι μέσα στα πράγματα μετράει, καλό θα ήταν να μην είμαστε οι δεινόσαυροι της εποχής μας αν δεν θέλουμε να έχουμε την πορεία τους που είναι η εξαφάνιση. Το κοινό πλέον απαιτεί περισσότερα και κάνει πιο εύκολα κριτική για αυτό χρειάζεται να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Χρήσιμο ακόμα θα ήταν να ασχοληθούν με τα social media όσοι θέλουν να έχουν το προβάδισμα στον χώρο εργασίας τους καθώς και όσοι βρίσκονται σε φάση αναζήτησης δουλειάς και θέλουν να ξεχωρίσουν στην αγορά εργασίας. Έχοντας οι άνεργοι ένα επαγγελματικό προφίλ μπορούν να μάθουν πρώτοι για νέες θέσεις αλλά και να διευκολύνουν τον υποψήφιο εργοδότη να εντοπίσει τους ανθρώπους που τους ενδιαφέρει η προοπτική συνεργασίας και να στελεχώσει πιο γρήγορα την επιχείρησή του.

Ποια είναι όμως τα οφέλη από την σωστή χρήση των social media;

Πρώτα από όλα θα λέγαμε πως όσο περισσότερο ασχολούμαστε με κάτι τόσο καλύτεροι γινόμαστε σε αυτό. Το μυστικό εδώ είναι να μην φοβηθούμε να κάνουμε λάθη αλλά να φροντίσουμε να μάθουμε από αυτά. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας προσφέρουν καλύτερο και γρηγορότερο service (η ουσιαστική επαφή με τον πελάτη και το ότι δεν χρησιμοποιούν όλοι τα social media είναι αυτό που μας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό). Μας δίνεται επομένως η δυνατότητα να καθοδηγούμε και να συμβουλεύουμε τους πελάτες μας χωρίς να απαιτείται η φυσική μας παρουσία και να κερδίζουμε και με αυτόν τον τρόπο την συναισθηματική του δέσμευση προς εμάς και τα προϊόντα μας ή τις υπηρεσίες μας.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι πως με την ορθή αξιοποίηση εξαπλώνουμε την φήμη μας και έχουμε έτσι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Ανακαλύπτουμε το κοινό μας και συλλέγουμε πολύτιμες πληροφορίες για αυτό και τις οικογένειές τους ώστε να τις χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον για μια σωστή και επαγγελματική προσέγγιση αφού έχουμε πρώτα βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις τους και έχουμε διακρίνει τυχόν ενδιαφέρον. Να θυμόμαστε πως ο κοινωνικός διάλογος αυξάνει την αναγνωσιμότητά μας και την απήχησή μας με λίγο ή και καθόλου budget.

Και φυσικά να μην ξεχνάμε πως έχουμε την δυνατότητα να αντιστρέψουμε την αρνητικότητα δηλαδή την αρνητική προδιάθεση του κόσμου για ορισμένα επαγγέλματα όπως για παράδειγμα για τους λογιστές, τους δημοσίους υπαλλήλους, τους δικηγόρους, τους ασφαλιστές και τους πολιτικούς σε περίπτωση που ασχολούμαστε επαγγελματικά με κάτι από τα παραπάνω. Για όλους λοιπόν αυτούς τους τους λόγους εγώ επέλεξα να ασχοληθώ με τα social media.
Εσεις;

Παρακολουθήστε το σχετικό σεμινάριο

Η Webinarium διοργανώνει δικτυακό σεμινάριο στο οποίο αναλύοντα διεξοδικά και με παραδείγματα όλες οι μέθοδοι, έτσι ώστε να μετατρέψετε τα social media σε όπλο στα χέρια σας και να επωφεληθείτε επαγγελματικά!

Δηλώστε Συμμετοχή

Δηλώστε Συμμετοχή

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή ή να συμπληρώσετε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να εξασφαλίσετε τη θέση σας στο webinar.

Δείτε το στο e-Learning

Δείτε το στο e-Learning

H Webinarium σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε μαγνητοσκοπημένο το συγκεκριμένο σεμινάριο, μέσα από την ενότητα του e-Learning. Η διαδικασία είναι απλή!

Θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να σας προτείνουμε τις πιο συμφέρουσες λύσεις! Μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας ή καλέστε μας: +30.22310.51905
: +30.6947.901217
για να σας ενημερώσουμε και να αναλύσουμε τις υπηρεσίες που ταιριάζουν στην δική σας περίπτωση.

 

Αικατερίνη Τσαδήμα
Author: Αικατερίνη ΤσαδήμαWebsite: https://webinarium.gr
Ornicom Blogger
Ειδικότητα:
Οικονομολόγος

Διαβάστε Ακόμη

Bounce rate: 6 έξυπνοι τρόποι να το βελτ…

Τι είναι τέλος πάντων το bounce rate; Φανταστείτε πως έχετε ένα κατάστημα και πουλάτε αθλητικά είδη. Βάζετε μια ταμπέλα έξω από το κατάστημα που λέει: ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΠΑΠΠΟΥΤΣΙΩΝ. Κάποια...

Περισσότερα...

Social media: Οι χώροι από τους οποίους …

Στην εποχή μας υπάρχουν ορισμένα μέρη στα οποία συγκεντρώνονται άτομα ανεξάρτητα από γεωγραφικούς περιορισμούς. Εκεί, εκθέτουν τις απόψεις και τις γνώμες τους, σχολιάζουν θέματα και μιλούν για τα ενδιαφέροντα και...

Περισσότερα...

Τεχνική υποστήριξη Ιστοσελίδων

Κοντά σας οποιαδήποτε στιγμή! Γνωρίζουμε πόσο δύσκολη και πολύπλοκη μπορεί να γίνει η λειτουργία και η συντήρηση ενός website. Γι' αυτό δημιουργήσαμε το Κέντρο Υποστήριξης,  ένα σύστημα διαχείρισης αιτημάτων υποστήριξης ιστοσελίδων.

Περισσότερα...

Μαζική αποστολή γραπτών μηνυμάτων σε κιν…

Απεριόριστων αριθμός παραληπτών με ένα κλικ! Επικοινωνήστε με το αγοραστικό σας κοινό εύκολα και άμεσα. Όπου και να βρίσκονται, θα μάθουν για εσάς και την επιχειρηματική σας δραστηριότητα! Τι μπορεί να αφορά;

Περισσότερα...

Κατεβάστε την έρευνα σε αρχείο PDF:

Exploring User Reactions to New Browser Cues for Extended Validation Certificates

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.