Χρήσιμα άρθρα για την επιχείρηση σας!

SSL Πιστοποιητικά στο Μάτι του Κυκλώνα!

Τους τελευταίους μήνες τα SSL πιστοποιητικά έχουν μπει στο επίκεντρο, κυρίως λόγω των κινήσεων του Chrome. Όπως θα γνωρίζετε ήδη, ο δημοφιλέστερος browser, ξεκίνησε να χαρακτηρίζει “not secure” τα sites που δεν χρησιμοποιούν SSL, ενώ στην τελευταία του έκδοση αφαίρεσε το “secure” από τα sites που έχουν επιλέξει να έχουν τη συγκεκριμένη πιστοποίηση, αλλάζοντας παράλληλα και το χρώμα του συνοδευτικού λουκέτου από πράσινο σε γκρι.

Αυτό σημαίνει ότι σταδιακά το HTTPS θα γίνει ο κανόνας. Θα είναι αυτονόητο πως ένα site που δεν θα φέρει κάποια επισήμανση στη μπάρα διευθύνσεων, θα κάνει χρήση SSL και θα έχει φροντίσει για την κρυπτογράφηση της σύνδεσης. Αντίθετα, το HTTP θα αποτελεί την εξαίρεση, και ο Chrome θα φροντίσει να ειδοποιεί τους χρήστες του πως κάθε άλλο παρά ασφαλείς είναι σε τέτοιο περιβάλλον.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, είναι σημαντικό να υπενθυμίσετε στους πελάτες σας τη σημασία του να έχουν SSL στο site τους. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες σχετικές πληροφορίες που πιθανόν φανούν χρήσιμες στην επικοινωνία σας:

  • Ο Chrome έχει μερίδιο αγοράς άνω του 60%, επομένως οι αλλαγές αυτές αφορούν κάθε πελάτη, ακόμα κι αν ο ίδιος επιλέγει άλλον browser.
  • Οι πιο γνωστοί browsers είναι πιθανό επίσης να κάνουν σημαντικές κινήσεις υπέρ των SSL πιστοποιητικών. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Mozilla, που στις αρχές του 2018 ανακοίνωσε ότι τα νέα web-exposed features του θα μπορούν να τα απολαμβάνουν μόνο HTTPS sites.
  • Η έκδοση 70 του Chrome που θα έρθει τον Οκτώβριο, θα φέρει στη μπάρα διευθύνσεων σήμα κινδύνου πλάι στο “not secure” που εμφανίζεται έτσι και αλλιώς πια όταν ο επισκέπτης βρίσκεται σε site που χρησιμοποιεί HTTP πρωτόκολλο.
  • Το λουκέτο από τα HTTPS sites σταδιακά θα φύγει όχι γιατί δεν είναι σημαντική η κρυπτογράφηση αλλά γιατί θα αποτελεί τον κανόνα.
  • H Google δεν έχει ίδιον οικονομικό όφελος από τη συγκεκριμένη αλλαγή. Δεν εκδίδει πιστοποιητικά SSL.
  • Η κρυπτογράφηση δεν είναι μόνο για το φαίνεσθαι στον browser. Ένα site που έχει SSL φροντίζει ώστε η επικοινωνία του με τον χρήστη να είναι κρυπτογραφημένη και άρα να μη μπορεί να «διαβαστεί» από κάποιον τρίτο που δεν έχει τη σχετική εξουσιοδότηση. Η κρυπτογράφηση κάνει το Ίντερνετ ασφαλέστερο.
  • Όλο και περισσότεροι χρήστες, με αφορμή και τις κινήσεις του Chrome, ενημερώνονται για την κρυπτογράφηση και κατανοούν τη σημασία της. Έτσι, δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στο αν κάποιο site έχει SSL, ειδικά όταν πρόκειται να πραγματοποιήσουν μια πληρωμή μέσω αυτού.
  • Ένα SSL μπορεί να αποκτηθεί επί πληρωμή. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε μέσω της φορμας επικοινωνίας στο τέλος του άρθρου είτε τηλεφωνικά στο 694.790.1217
  • Σε όλα τα hosting πακέτα μας υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης του SSL.

Ελπίζουμε οι παραπάνω πληροφορίες να σας φάνηκαν χρήσιμες! Αν θέλετε να ενημερωθείτε εκτενέστερα, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε τα άρθρο SSL: για να σας αγαπήσει η Google και να κερδίσετε Πελάτες! που έχουμε δημοσιεύσει στο Blog μας, θέλοντας πάντα να συμβάλλουμε στην προσπάθεια για ένα ασφαλές διαδίκτυο.

 

Ηλίας Χόντος
Author: Ηλίας ΧόντοςWebsite: https://ornicom.gr
CEO
Ειδικότητα:
Web Developer - Web Designer.

ΥπηρεσίεςΔείτε Περισσότερα