Χρήσιμα άρθρα για την επιχείρηση σας!

Ο κόσμος του διαδικτύου έχει κερδίζει συνεχώς ολοένα και περισσότερο χρόνο από την καθημερινότητα μας. Στην ουσία, τη διαμορφώνει πλέον απολαμβάνοντας τα οφέλη και τις ευκολίες που μας προσφέρει θεωρώντας τες ως δεδομένες. Τι γίνεται όμως με τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ατόμων και συγκριμένα με τα ΑμεΑ;

 

Στην Ελλάδα αυτό το κοινό απαρτίζεται από σχεδόν ένα εκατομμύριο άτομα ενώ σε όλη την Ευρώπη αγγίζει τα ογδόντα εκατομμύρια. Τα μεγέθη αυτά θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη όταν έννοιες όπως τεχνολογία και κοινωνία έρχονται να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ατόμων. Ειδικά στην περίπτωση των κρατικών υπηρεσιών με τις οποίες ο κάθε πολίτης έρχεται σε καθημερινή επαφή λόγω υποχρεώσεων, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στη διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν ηλεκτρονικές υπηρεσίες και ΑμεΑ. Δυστυχώς στην Ελλάδα μόνο το 1% περίπου των διαδικτυακών υπηρεσιών θεωρούνται πλήρως προσβάσιμες και εύχρηστες.

Οι σύγχρονες ιστοσελίδες θα πρέπει να σχεδιάζονται με όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να είναι εύχρηστες και προσβάσιμες από ΑμεΑ αποφεύγοντας να νιώθουν τεχνολογικά αποκομμένα σε θέματα εκπαίδευσης, πληροφόρησης, εργασίας, διασκέδασης, και γενικότερα επικοινωνίας. Τέτοιου είδους ιστοσελίδες χαρακτηρίζονται φιλικές προς τα ΑμεΑ και εκτός από το πρακτικό μέρος παρέχουν και μια κοινωνική υπηρεσία / εξυπηρέτηση.

Στην Οrnicom κατασκευάζουμε ή διαμορφώνουμε την υπάρχουσα ιστοσελίδα σας με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες των ΑμεΑ (περιορισμένη κινητικότητα, προβλήματα όρασης, κλπ) και αυξάνουμε την επισκεψιμότητα σας από κοινό που ανήκει σε αυτή την ευπαθή κατηγορία.  Χρησιμοποιούμε το πρότυπο WCAG 2.0 (Web Content Accessibility Guidelines) που ορίζει τις παραμέτρους ώστε μια ιστοσελίδα να είναι φιλική σε ΑμεΑ και επιμελούμαστε θέματα που αφορούν ανάγνωση κειμένου, μέγεθος γραμματοσειράς, ακουστικό περιεχόμενο, αποφυγή επιληπτικών επεισοδίων κλπ. Δημιουργούμε φιλικές και εύχρηστες ιστοσελίδες άρτια προσαρμοσμένες για smartphones και tablets. Εξάλλου η αισθητική δεν θυσιάζεται στο βωμό της πρακτικότητας και της λειτουργικότητας.

Η ηλεκτρονική προσβασιμότητα είναι θεμελιώδες και αναφαίρετο δικαίωμα για τα ΑμεΑ και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό και καινοτόμες τεχνολογίες και λύσεις. Επικοινωνήστε μαζί μας και ελάτε να στηρίξουμε τα άτομα που πραγματικά έχουν ανάγκη να συμμετάσχουν στο μαγικό κόσμο της τεχνολογίας και του διαδικτύου.

Δειτε στην πράξη πως λειτουργεί η εφαρμογή μας κάνοντας ΚΛΙΚ στους παρακάτω λογότυπους των πελατών μας που χρησιμοποιούν την εφαρμογή:

 

 

Θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να σας προτείνουμε τις πιο συμφέρουσες λύσεις! Μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας ή καλέστε μας: +30.22310.51905
: +30.6947.901217
για να σας ενημερώσουμε και να αναλύσουμε τις υπηρεσίες που ταιριάζουν στην δική σας περίπτωση.

Ηλίας Χόντος
Author: Ηλίας ΧόντοςWebsite: https://ornicom.gr
CEO
Ειδικότητα:
Web Developer - Web Designer.

ΥπηρεσίεςΔείτε Περισσότερα