Χρήσιμα άρθρα για την επιχείρηση σας!

Ένα από τα επικοινωνιακά όπλα που θα πρέπει να έχει στη διάθεση της κάθε σύγχρονη επιχείρηση, ειδικά όταν έχει και διαδικτυακή παρουσία, είναι τα λεγόμενα newsletters. Η χρήση τους βέβαια πρέπει να γίνεται σωστά, και υπό προϋποθέσεις, λειτουργούν προς όφελος της επιχείρησης.

Σας τονίζουμε λοιπόν ορισμένα σημεία που θα πρέπει να προσέξετε όταν θα ξεκινήσετε να ασχοληθείτε με το θέμα “newsletters”:

Δημιουργείστε λίστα!
Προσπαθήστε να συγκεντρώσετε όσο το δυνατόν περισσότερα email πελατών σας (χωρίς βέβαια να γίνετε πιεστικοί) ώστε να δημιουργήσετε τον πυρήνα της επικοινωνίας σας. Μπορείτε για παράδειγμα να έχετε στην ιστοσελίδα σας μια δωρεάν εφαρμογή ή κάτι παρόμοιο και να μπορεί ο χρήστης να το λάβει δωρεάν, γράφοντας μόνο το email του.

Επικεντρωθείτε στους βασικούς σας πελάτες!
Για αρχή, ετοιμάστε newsletters που θα απευθύνονται σε καλούς πελάτες που σας ξέρουν και έχουν αγοράσει από εσάς αρκετές φορές. Αυτό θα βοηθήσει διότι θα είναι πιο δεκτικοί στο να διαβάσουν κάτι που αφορά την επιχείρηση σας και αυτά που προσφέρετε. Μέσα από τις κριτικές τους, θα μπορέσετε να διορθώσετε το ύφος της επικοινωνίας σας και να επεκταθείτε και σε άλλους πελάτες, υποψήφιους και μη.

Συνοπτικά, έξυπνα, και..περιεκτικά!
Ξεκινήστε με ένα έξυπνο τίτλο που θα τραβήξει την προσοχή του αναγνώστη. Φροντίστε το κείμενο που θα διαβάσει να περιέχει πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν χωρίς να αποτελείται από μακροσκελείς  παραγράφους! Συνοπτικά να περνάτε το μήνυμα που θέλετε χωρίς να ανακυκλώνεστε σε επαναλαμβανόμενες προτάσεις προκειμένου να τον πείσετε!..είναι αποθαρρυντικό...

Αντικατασκοπεία!
Εγγραφείτε σε ανταγωνιστικές επιχειρήσεις και λάβετε δικά τους newsletters! Έτσι θα μπορέσετε να μάθετε πληροφορίες για προϊόντα και υπηρεσίες αλλά και πως οι ανταγωνιστές σας προσεγγίζουν το κοινό τους μέσω των newsletters. Μην αντιγράψετε ότι κάνουν, αλλά προσαρμόστε το στα δικά σας δεδομένα.

Συχνότητα, ένα πονεμένο θέμα!
Το κάθε πότε πρέπει να στέλνετε newsletters είναι καθαρά προσωπικό σας θέμα. Ανάλογα με την επιχείρηση που έχετε, τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρετε, το κοινό που απευθύνεστε. Συνήθως στέλνονται σε περιόδους εκπτώσεων, προσφορών, ή παραλαβής νέων προϊόντων που θα ενδιέφεραν τους πελάτες.

Άλλοτε πάλι όταν διοργανώνονται εκδηλώσεις και η επιχείρηση σας λαμβάνει μέρος, ή ακόμα σε συγκεκριμένες ημερολογιακές στιγμές (Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, κλπ) ώστε να δείξετε ένα πνεύμα επικοινωνίας και επαφής, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη σας στους πελάτες σας για την προτίμηση τους.
Όπως και να έχει, μην το παρακάνετε διότι θα πετύχετε τα αντίθετα αποτελέσματα και κινδυνεύετε να χαρακτηριστείτε ως spammers!

Ένας σωστός σχεδιασμός στο θέμα newsletters απαιτείται πριν ξεκινήσετε να τα χρησιμοποιείτε ως εργαλείο επικοινωνίας. Επιβάλλεται, σας το συνιστούμε, και σίγουρα αποτελεί βασικό όπλο για την δημιουργία διαύλου αλληλεπίδρασης με τους πελάτες σας!

 

Γράφει ο:
Τσακμάκης Χρήστος

MSc Marketer

Διαβάστε Ακόμη

Φιλοσοφία

Θεωρούμε τον κόσμο του internet ένα μαγικό εργαλείο που αξίζει να χρησιμοποιεί ο κάθε επαγγελματίας  στις μέρες μας. Εδώ και 15 χρόνια, στηρίζουμε όσους και όσες επιθυμούν να το εντάξουν...

Περισσότερα...

Συγγραφή και καταχώρηση κειμένων

Οι λέξεις έχουν δύναμη! Χρησιμοποιείστε τη δύναμη του γραπτού λόγου προς όφελος της επιχείρησης σας! Ένα ελκυστικό και δημιουργικό κείμενο, βασισμένο σε προσεκτικό σχεδιασμό με βάση το επαγγελματικό σας ύφος και...

Περισσότερα...

Διαδικτυακό marketing! ...και γιατί να α…

Οι συμβατικές μέθοδοι πώλησης προϊόντων, όπως διαφημίσεις στην τηλεόραση, πλέον δεν είναι αρκετά αποτελεσματικές και δεν έχουν πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η πώληση και γενικότερα το marketing έχουν περάσει στο...

Περισσότερα...

2017: Οι Νέες Τάσεις - Συμβουλές που θα …

Η νέα χρονιά θα μας φέρει αντιμέτωπους με νέες προκλήσεις, στόχους, και φυσικά τάσεις στις οποίες θα πρέπει να προσαρμόσουμε την καθημερινότητα μας για να γίνουμε αποδεκτοί τόσο κοινωνικά όσο...

Περισσότερα...

Κατεβάστε την έρευνα σε αρχείο PDF:

Exploring User Reactions to New Browser Cues for Extended Validation Certificates

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.